Despre mine

marți, 23 decembrie 2008

Tort de sarlota












  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 14 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete gelatina dr. Oetker
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao

Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa rece .
Galbenusurile se separa de albusuri .
Cu 7 linguri de zahar se freaca galbenusurile , apoi se adauga gelatina , faina si laptele .
Se poate folosi un mixer pentru omogenizarea compozitiei .
Se pune la foc mic si se amesteca pana devine ca o ciulama groasa .
Dupa ce se raceste se adauga albusurile batute foarte bine ( cu 7 linguri de zahar ) .
Compozitia se imparte in doua parti : intr-una se pune zahar vanilat iar in cealalta cacao si esenta de rom .
O cratita se umezeste si se imbraca in folie .
Se toarna in ea compozitia cu vanilie si se da la rece .
Dupa ce s-a intarit se toarna si compozitia cu cacao .
A doua zi este tocmai bun de "devorat" !

Un comentariu:

  1. foarte interesanta reteta ta,cred ca o sa o incerc cat de curand,pt ca adoram torturile de sarlota:) am si eu o retea dar este mai diferita...felicitari pt blog dar mi se pare mie sau nu ai mai postat...pacat

    RăspundețiȘtergere

Iarna la Constanta