skip to main |
skip to sidebar
Curcan umplut
- curcan mare
- 3 franzele vechi de doua zile
- 7 , 8 cepe
- 8 oua
- sare , piper , patrunjel verde
- ac si ata :-)
Anul acesta am avut un curcan de 7 kg! L-am spalat si l-am frecat cu sare ca sa fie gata pentru umplut . Am ras pe razatoarea mare doua franzele vechi de doua zile . Intre timp , pe aragaz , am innabusit bine vreo 7 , 8 cepe taiate in sferturi . Ceapa am facut-o pasta cu mixerul si am oparit franzela cu ea .Am adaugat galbenusele de la 8 oua , sare , piper si patrunjel verde . Albusele le-am batut bine si le-am pus si pe ele in compozitie . Partea delicata nu este umplutul curcanului ci cusutul :-) Noroc ca nu am aruncat ceva piele de la gat ca am avut nevoie sa innadesc o bucata buna la partea...dorsala ! Tava am uns-o cu ulei , la fel si pe domnul curcan , putina apa si la cuptor cu el . Din cand in cand am mai adaugat ceva apa si a iesit o minune ! Ai mei au fost incantati de el si eu mi-am adus aminte de gustul Craciunului din copilarie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu