Anul acesta am avut un curcan de 7 kg! L-am spalat si l-am frecat cu sare ca sa fie gata pentru umplut .
Am ras pe razatoarea mare doua franzele vechi de doua zile .
Intre timp , pe aragaz , am innabusit bine vreo 7 , 8 cepe taiate in sferturi .
Ceapa am facut-o pasta cu mixerul si am oparit franzela cu ea .
Am adaugat galbenusele de la 8 oua , sare , piper si patrunjel verde .
Albusele le-am batut bine si le-am pus si pe ele in compozitie .
Partea delicata nu este umplutul curcanului ci cusutul :-) Noroc ca nu am aruncat ceva piele de la gat ca am avut nevoie sa innadesc o bucata buna la partea...dorsala !
Tava am uns-o cu ulei , la fel si pe domnul curcan , putina apa si la cuptor cu el . Din cand in cand am mai adaugat ceva apa si a iesit o minune !
Ai mei au fost incantati de el si eu mi-am adus aminte de gustul Craciunului din copilarie .

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu